De Reuza Extra Virgin is ontstaan uit de vereniging van twee zeer gewaardeerde Italiaanse cultivars, met vrij verschillende effecten: de Biancolilla-olijf en de Taggiasca-olijf.
Extra vierge olijfolie
· 100% Italiaanse olie – koud geëxtraheerd
· Verkregen uit Biancolilla-olijf en Taggiasca-olijf
· Zoet en aromatisch, een uitstekende dressing voor salades en rauwkost,
Reuza is een hoogwaardig product: het combineert de aromatische tonen van de Biancolilla-olijf met de zoetheid van de Taggiasca-olijf.
Het resultaat is verrassend en zeer aangenaam.
De naam “Reuza”, Roos in het Ligurische dialect, verwijst naar een geurige olie, net als een bloem.
De olijven worden met de hand geoogst in de maanden november en december. De olie-extractie gebeurt met de grootste zorg, strikt koud.
code:REU .75
Deze hoogwaardige rode bier heeft een alcoholpercentage van 7%. Verpakking van 12 flessen van 50 cl, biedt een unieke en robuuste smaak, perfect om je maaltijden te begeleiden of voor een ontspannen avond. Geniet van de elegantie van "PERONI Gran riserva rossa" in elk glas.
ORIGINE
Rode wijn uit Saint-Émilion
De Puisseguin Saint-Émilion appellatie ligt ten noordoosten van het beroemde dorp Saint-Émilion. Deze historische wijngaard strekt zich uit over een heuvelachtig gebied, waar de wijnstokken profiteren van voldoende zonlicht en koele nachten, wat zorgt voor een perfecte rijpheid van de druiven. Geselecteerd door onze oenoloog, P de Puisseguin put uit een klei-kalksteen terroir om een volle en vlezige wijn aan te bieden, die de prestige van Bordeaux-wijnen vertegenwoordigt.
WIJNMAKING
Traditionele vinificatie in roestvrijstalen tanks.
DRUIVEN
Merlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
PROEVEN
Helder donker granaatkleur.
Fruitige neus met aroma's van zwarte bessen, bramen en morellen.
Ronde, gebalanceerde en persistente smaak met rijpe en warme tannines.
Eten & Wijn Combinaties
Te genieten bij een biefstuk, geroosterd varkensvlees met pruimen of oude kaas.
Serveer bij 18°C.
PRIJZEN
2012: Bronzen Medaille op IWC 2013.
Commentaar
Gelegen in het hart van de appellatie Côtes de Bourg, bijgenaamd "de kleine Zwitserland van de Gironde" vanwege het zeer heuvelachtige landschap, strekt de wijngaard zich uit over een bevoorrechte terroir. De meeste wijnstokken zijn aangeplant op hellingen en profiteren van een optimale zuid/zuidwestelijke blootstelling in een regio die geniet van een microklimaat dat 10% extra zonneschijn biedt in vergelijking met de rest van de Bordeaux-wijngaarden. Deze zonneschijn, in combinatie met de klei-kalkhoudende bodems, maakt het mogelijk om atypische wijnen te creëren die rondheid en karakter combineren. In 2010 bundelden Damien en Anaïs Labiche, broer en zus afstammend van een grote lijn van wijnbouwers, hun ervaring en namen ze de 10 hectare wijngaard van hun oom over, eigenaar van Château Tour Birol. Vandaag de dag exploiteren ze 35 hectare wijngaard met atypische druivensoorten zoals petit verdot, caménère, merselan en muscat blanc à petit grains.
Druivensoorten: Merlot (100%)
Producent: Familie Labiche in Samonac (33710)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2020
De wijn: Il rosso dell'Abazia is DE grote rode wijn van het domein Serafini & Vidotto. Gemaakt van een assemblage van typisch Bordeaux-druiven, brengt deze cuvée ons echter onmiddellijk naar Italië. De textuur is namelijk fluweelachtig, de tannines zijdezacht en de materie bijzonder verleidelijk. De aroma's van deze mooie fles zijn bijzonder warm, met tonen van zwarte vruchten (zure kers, braam), zachte specerijen (vanille, kaneel) en ook peper en eucalyptus. Het geheel is bijzonder charmant en drukt een kracht uit die goed in balans is. Perfect te combineren met rood vlees en charcuterie. "Fuoriclasse" (uitzonderlijk) zoals onze Italiaanse vrienden zeggen!
Inhoud: 75cl
Type: Rode wijn
Druivenrassen: Cabernet-sauvignon, Cabernet-franc, Merlot
DOC: Montello e Colli Asolani (Venetië, Italië)
Bewaring: Nu te drinken en te bewaren tot 2032
Serveertemperatuur: 16-18°C
Deze Amarone della Valpolicella Classico van SANTA SOFIA is een wijn van hoge kwaliteit met een fles van 75 cl. Dankzij de traditionele productie en de rijping in houten vaten biedt het een rijke en intense smaak die perfect past bij rood vlees en oude kazen. Geweldig om te genieten bij speciale gelegenheden.
Deze hoogwaardige wijn heeft een intense en volle smaak met tonen van donkere vruchten en specerijen. Geproduceerd in Italië, is MEDAINA Barolo DOCG de perfecte keuze voor wijnliefhebbers, met 75 cl puur genot in elke fles. Perfect om te combineren met vleesgerechten of oude kazen.
Gemaakt door de beroemde zuivelonderneming BERTINELLI, is de Parmigiano Reggiano dop, gerijpt voor maar liefst 49 maanden, een kaas van hoge kwaliteit. Met elk stuk van 500 g kun je genieten van een uitstekend product, met een unieke en onmiskenbare smaak. Perfect om elk gerecht te verrijken met een vleugje goedheid en Italiaanse traditie.
Commentaar
Pierre Jean, de 7e generatie van een familie van wijnbouwers, kocht Château Lapelletrie in 1930 om zijn droom te verwezenlijken. Vandaag de dag wordt dit ongeveer 10 hectare grote eigendom geleid door zijn kleindochter, Anne Biscaye, de 9e generatie, in een familiale geest. Ze heeft zich ingezet voor een vrijwillige aanpak van prestaties, ter bescherming van het milieu, terwijl ze een hoge kwaliteitsnorm behoudt. Ze past zachte vinificatie toe, bijna als een infusie, om alleen het beste uit de druiven te halen.
Proeverij
In het glas vinden we een wijn van goede kwaliteit, met een heldere kleur, een expressieve en delicate neus. Mooie robijnrode kleur. De neus is fruitig met een vleugje vanille, de aanzet is soepel, rond in de mond, gevolgd door vlezige, zijdezachte en fluweelachtige tannines. Goede balans, een wijn in volledige harmonie.
Druivenrassen: Merlot (90%), Cabernet Franc (10%)
Producent: Familie Biscaye in Saint-Christophe-des-Bardes (33330)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Houten kist van 6 - 2019
Commentaar
Toen de familie Reclus zich in 1880 vestigde op Château Pichon Bellevue, verbouwden ze slechts 2 hectare grond in gemengde teelt. Sindsdien heeft het domein zich voortdurend ontwikkeld: voorheen werd de wijn in vaten verkocht op de markt van Bordeaux, en in 1982 vond de eerste botteling op het Château plaats. Vandaag de dag zet Laurent op natuurlijke wijze het werk van zijn ouders, Christiane en Daniel Reclus, voort, met bijzondere aandacht voor het verzorgen van de 50 hectare wijngaarden in de traditie en waarden van de familie, terwijl hij ook een moderne touch toevoegt. Zijn werkfilosofie is altijd gericht geweest op een preventieve benadering in plaats van een curatieve, wat het mogelijk maakt om een verantwoorde landbouw toe te passen die is gebaseerd op constante monitoring van de neerslag.
Druivensoorten: Merlot (80%), Cabernet Franc (15%), Cabernet Sauvignon (5%)
Producent: Familie Reclus in Vayres (33870)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2015
Commentaar
Het Château Le Bruilleau is een familiebezit sinds vier generaties, geleid door Nadine en Serge Bedicheau, waarvan de wijngaard meer dan tien hectare aan wijnstokken beslaat, waaronder 2 hectare wit, in de appellatie Pessac-Léognan, in de regio Bordeaux. Bij Château Le Bruilleau zijn de oogsten handmatig en krijgen alle wijnstokken de beste zorg. De rijping van de rode wijnen van het domein duurt minimaal 12 maanden. Als kleine exploitatie binnen de grote domeinen van de appellatie Pessac-Léognan, worden de wijnen van Château Le Bruilleau regelmatig onderscheiden door de pers vanwege hun kwaliteit.
Proeverij
Krachtige neus van rijpe rode en zwarte vruchten, tonen van leer en ceder, volle mond, met duidelijke, goed aanwezige tannines en een mooie lengte. Een goede structuur.
Druivensoorten: Merlot (52%), Cabernet Sauvignon (48%)
Producent: Familie Bédicheau in Saint-Médard-d'Eyran (33650)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2018
Riviera Ligure DOP Extra Vergine Olijfolie
– Riviera dei Fiori
Italiaanse olie, 100% Taggiasca-olijf – Koud geëxtraheerd
Lucinasco, gelegen op de top van een heuvel op ongeveer 500 m boven zeeniveau, is een van de mooiste steden in de Oneglia-vallei. De olijfgaarden, die zich onder de stad uitstrekken, bestaan uitsluitend uit Taggiasca-olijfbomen en staan bekend om hun bijzonder gelukkige ligging. Ze produceren olijven met een lagere opbrengst dan andere plaatsen in de vallei, maar de kwaliteit van hun extra vergine olijfolie is uitstekend.
Onze Riviera Ligure DOP-selectie is verkregen uit olijven afkomstig van de olijfgaarden in Lucinasco, perfect geperst in onze olijfmolen.
Koud geproduceerd en verpakt moet (ongefilterd) na eenvoudige natuurlijke decantatie.
De fles is omwikkeld met een vel goudpapier, wat zorgt voor de bescherming van het product tegen licht.
code:DOP .50
Opmerking
In 1869 werkt Edmond Addé, erkend door de Franse landbouwsector met de titel "Ridder van het domein", aan de selectie van hoogwaardige druivensoorten en de ontwikkeling van de wijngaard van Château Preuillac. Al in 1879 wint de wijngaard verschillende medailles en prijzen. In 1932 wordt het opgenomen in de classificatie van Crus Bourgeois die dat jaar is opgericht. Raymond Bouët onderneemt een grote reorganisatie van de wijngaard, de bouw van een wijnkelder en een ondergrondse kelder die in 1975 in gebruik werd genomen. De ondergrondse kelder van 200 m2, in de stijl van de 18e eeuw, is een unieke structuur geworden in de appellatie Médoc. De families Mau en Dirkzwager hebben het domein in 1998 met succes overgenomen. Er zijn belangrijke renovatiewerkzaamheden uitgevoerd in de hele kelder en in de wijngaard, wat Château Preuillac aanmoedigt om te schitteren en uit te blinken in het nastreven van zijn doelen.
Druivensoorten: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (35%), Cabernet Franc (5%)
Producent: Familie Mau in Lesparre (33340)
Formaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2015
Commentaar
Château Gaudin is een familiebezit sinds 1901. Van 4 hectare in die tijd, heeft het domein dankzij 3 opeenvolgende generaties nu 11 hectare prachtige wijngaarden waarvan de gemiddelde leeftijd 40 jaar is. Château Gaudin is gelegen in Pauillac in het Médoc in de Gironde. Deze wijngaard profiteert van een zeer bevoorrechte ligging, omdat het is aangelegd op de grindheuvels van het dorp Saint-Lambert in de gemeente Pauillac, omringd door wijngaarden van prestigieuze crus.
Proeverij
De neus van Château Gaudin is fijn, krachtig en complex; rode en zwarte vruchten, gevolgd door vanille en leer, om uiteindelijk plaats te maken voor de opvoedingsnoten (specerijen, zoethout, vanille en eik). In de mond is de omvang van deze wijn indrukwekkend. De aanzet is soepel en krachtig tegelijk, de structuur onthult zich geleidelijk, ze is diep, zeer verfijnd, krachtig en vol van smaak, de tannines zijn van een zeldzame elegantie terwijl ze stevig, fijn en met een onnavolgbaar korrel zijn.
Druivensoorten: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (30%)
Producent: Familie Capdevielle in Pauillac (33250)
Formaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 12 - 2017
De sterke drank: Deze Tequila van het huis Don Fulano brengt perfect de balans tot uitdrukking die een Tequila Reposado moet hebben. In deze mooie fles vinden we de smaken van de "klassieke" blanco Tequila uit de lijn, namelijk fruitige tonen (citrus, sinaasappelschil), een vleugje peper en een plantaardige, aardse toets die het terroir uitdrukt. De verschillen liggen echter in de 10 maanden die deze sterke drank in Franse eiken vaten heeft doorgebracht. Zo is er een fijne, smakelijke houttoets waarneembaar op de achtergrond, die het geheel een mooie textuur in de mond geeft die aan cacao doet denken. In cocktails of puur, deze Tequila Reposado zal u hoe dan ook imponeren tijdens de proeverij!
Het huis
Type: Tequila 100% Blauwe Agave
Inhoud: 70cl
Alcoholpercentage: 40%
De likeur: Adriatico vertegenwoordigt een nieuwe generatie Amaretto. Het wordt geproduceerd uit 100% natuurlijke Italiaanse ingrediënten, waaronder amandelen uit Apulië. Deze worden met de hand geoogst, langdurig geroosterd, vervolgens gedistilleerd en gecombineerd met tonen van vanille, kaneel, cacao en een vleugje koffie. Ten slotte voegt een snufje zout een delicate toets toe die de nabijheid van de Adriatische Zee oproept. Het resultaat is een likeur die twee keer minder zoet is dan traditionele Amaretto en beschikt over een prachtige aromatiek. Een genot om te consumeren met ijs of in cocktails (Amaretto Sour, Amaretto Coffee of Godfather)!
Het huis: Adriatico is de geslaagde onderneming van Jean-Robert Bellanger, een Franse ondernemer die de grote Italiaanse merken op hun eigen terrein uitdaagt. Op 40-jarige leeftijd besluit hij zich om te scholen in de drankenindustrie en richt hij het merk op in september 2019.
Type: Amaretto
Inhoud: 70cl
Alcoholpercentage: 28%